Längre morgonrunda...rastrundor...


 Vi tog en längre morgonrunda eftersom det skulle bli en varm dag och det stämde men jag tycker att det var varmt redan i morse. 



Jag kom ändå inte så långt innan jag uppsökte skuggan..



Vi tog genvägen mellan skolan och sporthallen på hemvägen för det var lite mer skuggiga partier där



Pustar ut efter att äntligen ha nått toppen av backen




På eftermiddagen gick vi bara runt kvarteret. Två bilar var nära att krocka i korsningen...





Det är ju tisdag så matte var iväg och köpte ägg och jordgubbar från Blekinge av Annelis ägg på torget....



Matte åkte över till caféet igår kväll för att hämta underlaget till statistiken. Hon fick då en entrecòte av Lena och den åt hon till middag idag. Det är ju ganska så mycket senor i entrecòte så matte skar bort dem och la i min kvällsmat. Jättegott!






Igår vid 17-tiden gick tydligen ett bromsok bak sönder på färdtjänstbussen. Robban kände att något hände med bussen och stannade. Han upptäckte att navkapseln på ena bakhjulet var så het så att det inte ens gick att röra vid det. Detta hände i Västerhaninge söder om Sthlm. Han var ju tvungen att ta sig hem till företaget, så i cirka 1,5 mil låg han och körde i 30 km med varningsblinkers på och det mitt i värsta rusningstrafiken. Det ska vara Robban till det, för han bryr sig inte ett dugg om köer med stressade bilister som hamnade bakom honom, den ena mer stressad än den andra.

I morse fick han köra bussen till verkstad men eftersom det är semestertider fanns det bara en verkstad i Spånga, norr om Sthlm som kunde ta emot den akut. Dit var det 3,5 - 4 mil. Färden dit gick också i 30 km men nu i morgonrusningen med nya stressade bilister. 

Bussen är bara sex månader gammal så sådant här ska inte hända. 

Robban är glad över att det inte skedde när han hade körningen till Uddevalla i söndags. Och hans bror är glad över att det var Robban som körde, för risken är stor att en annan chaufför inte hade reagerat utan kört på som vanligt.

I grunden är Robban bilmekaniker och har även stor erfarenhet av olika bilproblem sedan han jobbade på bilbärgningen.

Nu fick Robban plötsligt en ledig dag och det var välbehövligt, för han är bra sliten i kroppen efter de senaste veckornas jobb.











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mattes alla hundar....

Långpromenad...stor saknad....fullmåne

Iris sysselsätter matte..promenader på ny asfalt