Lugn helg..julmat..smällare..fullmåne

 


Nu är julhelgen slut och här har det varit riktigt lugnt. Det har kommit massor av snö och det hade ju varit jättekul om jag inte hade fått köldkramp så ofta...



Matte har inte varit ute på hela helgen, så Robban har fått rasta mig när han har haft möjlighet...

Det fanns gott om intressanta dofter 



På julafton skulle matte egentligen ätit en jultallrik i gemenskapen på caféet men hennes hälsoproblem satte stopp för det. Matte hade förstås köpt hem lite julmat som även jag fick smakbitar av. Så himla gott!

Det blev en mycket lyckad och uppskattad julafton för de gäster som hade tagit sig till caféet för god julmat, Kalle på TV och trevligt sällskap.



Matte har skrivit och formulerat tre olika tack, till de som skänkte gåvotallrikar, till företagare som har stöttat caféet under det gångna året samt till alla kunder. 







Matte har idag gjort statistiken från föregående veckas försäljning. Jultallrikarna slog alla rekord. Den populäraste lunchrätten var torsdagens "Köttbullar med stuvade makaroner" och på à la carte-menyn såldes det mest av 150 gr hamburgare. Flest besökare var det på julafton förstås.

Caféet hade stängt under juldagen och annandag jul. Idag sliter Lena och de övriga som jobbar med en catering till 72 personer som ska ha lagad mat och gräddtårta i morgon kl 12 efter en begravning. Det serveras ingen "Dagens lunch" denna vecka men a là cartemenyn finns ju som vanligt.



I kväll brakar det loss på Globen mellan ärkefienderna AIK och Djurgården. Det kan bli en tät match då båda två lagen ligger högt i tabellen. 

Säkerhetsvakter och polis lär få en hel del att göra utanför arenan och ute på stan efter matchen med tanke på att det är fullmåne också, misstänker matte.



Vi har förskonats från smällare hittills men nu hörde jag de har satt igång här utanför. Jag blev förstås rädd. Så himla onödigt!





Det är fullmåne i Kräftans tecken, vilket innebär extra känsliga energier. Familj, hem, omtänksamhet, medkänsla, ödmjukhet och kärlek står i fokus. Släpp allt gammalt som inte bör finnas kvar eller ta plats i ditt liv, oavsett inom vilket område det än gäller. Lita till din intuition!

Många kan känna sig ovanligt trötta den närmaste månaden. Vila och ta ledigt så mycket du kan för att ladda batterierna! Ta även andligt sökande på allvar! Det innebär bland annat att ta dig själv på yttersta allvar och inte förminska dig själv. Sök dig inåt och ägna dig gärna åt meditation!

Som alltid vid fullmåne kan de starka känslorna uttrycka sig på både ett positivt kärleksfullt sätt eller på ett mer aggressivt hos de personer som har svårt för att hantera sitt humör och känsloliv. 

Drömlivet kan vara starkt hos många medan andra kan få svårt att sova under ett par nätter.

Vädret kan också ställa till med svårigheter

Personer i Kräftan och Stenbocken eller har dessa stjärntecken starkt representerade i sina horoskop kan påverkas extra mycket av denna fullmåne.

    

 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mattes alla hundar....

Långpromenad...stor saknad....fullmåne

Iris sysselsätter matte..promenader på ny asfalt