Snöröjning..snöbollar....provsvar...

 


Kommunen har plogat så att matte kunde ta sig fram med elrullstolen på vissa gångvägar men det har blivit guppiga turer för henne....


Det var inte kul att gå förbi skolan idag. Eleverna kastade snöbollar och skrek och gapade högljutt hela tiden.När matte gick i skolan och det var ju ett tag sedan, var det förbjudet att kasta snöboll på skolgården och jag tycker att det borde vara det nu också..


Och den övergivna cykeln stod kvar i djupa snön





Veterinären ringde redan idag om provsvaren. Allt var bra förutom förhöjt levervärde. Hon ville att jag skulle lämna ett nytt urinprov för att utesluta cushings sjukdom, vilket beror på överproduktion av stresshormonet kortisol. Tittar man på symtomen så stämmer vissa in på mig, ökad urinering, går lätt upp i vikt och slöhet..Oftast är en tumör i binjuren orsaken till sjukdomen 

Veterinären ville ha morgonurin så det får bli någon gång i nästa vecka när Robban har tid och kan ta det på mig. Matte är inte tillräckligt rörlig. 





Matte ringde till sin vårdcentral om sina värkande bihålor. Hon sköljer dem dagligen med saltlösning men det hjälper inte alls...



Sköterskan sa att hon skulle använda ett kortisonpreparat men hon tål inte kortison, så hon fick en läkartid i morgon. Matte opererade bihålorna i februari 2021 men problemen kunde återkomma sa läkaren som opererade henne och det verkar inte bättre.



Matte såg herrarnas skidskyttestafett. Den var inte lika spännande som gårdagens damtävling. Norge vann stort med Frankrike tvåa och Tyskland trea. Sverige sköt bort sig men kom ändå sexa tack vare Samuelsson på sista sträckan.



Matte begriper mycket väl att snöröjarna inte kan vara överallt på en gång och har stort överseende med det. Hon blev dock mäkta irriterad när vi skulle gå ut på baksidan av huset för att jag behövde kissa. De har plogat framför garagen så nu är det en hög snövall som gör att man inte kan komma ut och fram till gångstigen på baksidan, en stig som också går till sophuset för hushållssopor.  Vi kan alltså inte gå ut den vägen. 

Matte undrar varför det alltid är så noga med bilisterna men inte med gångtrafikanterna för de har ju förstås plogat upp snövallar framför flera gångvägar runt om i området? Inte lätt för vare sig barnvagnar, rullatorer eller folk med gångsvårigheter att ta sig fram. 













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mattes alla hundar....

Långpromenad...stor saknad....fullmåne

Iris sysselsätter matte..promenader på ny asfalt