Insnöad....köldkramp...dropp...gammal själ


 

Matte kunde inte köra ut elrullstolen i morse för det har kommit jättemycket snö. Hon tog ut mig på baksidan av huset  istället....



...men jag kunde inte utföra mina toabestyr, då jag är väldigt noga med var jag sätter mig. Jag lyckades kissa i alla fall


Jag ville bara gå in igen. Tack o lov kunde Robban komma och ta en promenad med mig men då fick jag köldkramp i båda framtassarna. Det gjorde jätteont. Robban masserade mina tassar innan vi fortsatte hemåt..

Han kom tillbaka vid 15-tiden och tog en runda med mig igen. De hade plogat upp lite mera då...





Han skjutsade sedan matte till Ica så att hon kunde handla det viktigaste, bland annat Iris favorit när det gäller våtfoder, ett foder som hon bara får på helgerna. En burk räcker i två dagar åt henne..






Robban följde med matte ner till källarförrådet för att hämta upp julsakerna. Han satte även upp ljusslingorna på balkongen. Nu lyser det jättefint därute...



Matte har kollat på den spännande skidskyttetävlingen i stafett för damer. Norge vann, Sverige kom tvåa och Tyskland trea. Grattis!







Nu har läkarna på Västerås barnklinik fått fram en diagnos genom konsultation med specialister på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Pojken har drabbats av en mycket ovanlig sjukdom som heter kawasaki. En sjukdom som oftast drabbar barn upp till fem år och är vanligare hos pojkar. Det är svårt att ställa en diagnos då sjukdomen är så ovanlig och kan förväxlas med många andra sjukdomar i första stadiet, som t ex scharlakansfeber.

Symtomen är långdragen hög feber, påverkat allmäntillstånd, röda ögonvitor, hudutslag, rodnad och svullnad på händer och fötter...

Idag har han fått dropp i åtta timmar med antikroppar.  Om inte rätt diagnos och behandling sätts in tidigt finns ökad risk för hjärt-o kärlkomplikationer. Dessutom ska han äta blodförtunnande medicin i 6-8 veckor.

Uppkomsten av sjukdomen är okänd men troligen är det infektioner som utlöser den. Sjukdomen är vanligare i Japan än i västvärlden.

Under tillfrisknandet kan barnet vara mycket trött, få humörsvängningar, få orolig sömn samt drabbas av ledvärk och stelhet.

Hur som helst är den här lilla killen otroligt duktig och samarbetsvillig. Han bryr sig inte ett dugg om att han blir stucken femtielva gånger, då blodprover ska tas eller andra undersökningar måste göras.

Personalen är också förbluffad över hans kunskaper, intelligens och ordförråd. Som exempel rabblar han alfabetet utan problem och talar även mycket bra engelska, trots helsvenska föräldrar som bara pratar svenska.

Matte säger att han är en gammal själ i en ung kropp.

Nu hoppas vi bara att febern försvinner och att övriga värden stabiliseras nu när diagnos ställts och behandlingen har kommit igång!

Hans pappa håller honom sällskap och sover i samma rum på nätterna. Han har en bra arbetsgivare som sa "att det får ta den tid det tar".















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mattes alla hundar....

Långpromenad...stor saknad....fullmåne

Iris sysselsätter matte..promenader på ny asfalt