Snöblandat regn...utskälld...strul...

 


Vi fick ta morgonrundan och förmiddagens promenad i snöblandat regn. Det var väl inte så himla skönt för matte i alla fall...



Vem har gått här?


Kan vi gå hem nu?





Senare på dagen kom det jättestora snöflingor men då tog jag bara en rastrunda utanför huset...



Nu ligger det lite snö kvar på marken, så länge det varar.  Det är bra slaskigt...






Matte har städat duschrummet....

...och kört en maskin tvätt. För övrigt har hon inte gjort många knop denna dag





...och jag skällde ut brevbäraren och det riktigt ordentligt. Han ringde på dörren men la posten utanför.  När matte öppnade såg hon honom springa ut genom entrédörren.




Till saken hör att jag var sur, för när fastighetsskötaren var här lite tidigare på dagen, så stängde matte in mig i hennes sovrum. Det var bara nyfikna Iris som fick hälsa på honom.

En av spisplattorna, den övre till höger fungerar bara ibland, oftast inte alls. Spisen är 10 år gammal och spisar ska hålla i 18 år, enligt hyresvärden. Fastighetsskötaren sa att de kan skicka hit en elektriker om matte får stora problem med plattorna. Matte vill helst inte byta ut spisen för hon gillar den här för att den har kokplattor. Byter de ut den blir det en spis med glashäll och de gillar hon inte alls. Fastighetsskötaren höll med matte. Han var inte heller förtjust i spisar med glashäll. Matte sa att hon avvaktar och hör av sig om det blir fler problem med spisen. 

Matte hörde och såg att fastighetsskötaren ringde henne men när hon svarade var det knäpptyst i luren. Hon ringde upp honom. Det visade sig att kommunens växel och deras  telefoner inte fungerade. Samtalen kom inte fram och det har varit strul hela dagen. Kommunen har Tele2. Senare visade det sig att Lenas privata mobil inte heller fungerade. Hon har Comviq. Vet inte om problemet är löst ännu? Matte och även Robban har Telia och de har fungerat hela dagen.















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mattes alla hundar....

Långpromenad...stor saknad....fullmåne

Iris sysselsätter matte..promenader på ny asfalt