Promenader...fullmåne / vargen

 


Idag blåste det mer igen och de har utlovat regn till kvällen men solen har ändå tittat fram emellanåt. Jag har förstås gått de vanliga promenaderna..



Här fick jag gå i myrsteg en bra bit, då vi hamnade bakom en skolklass som vi inte kunde komma förbi...



Och här släppte matte förbi en hundägare med en svart blandras i min storlek. Matte tyckte att jag skulle slappna av lite innan vi fortsatte...


För övrigt har väl promenaderna mest sett ut så här...


...det fanns så många intressanta dofter



...som noga måste undersökas. Det tog sin lilla tid innan vi var hemma igen





Varje morgon när matte öppnar min sovrumsdörr rusar Iris in för att dricka ur min vattenskål. Samma rutin varje morgon och ändå har hon två vattenskålar i köket som hon kan dricka ur...knepig katt





Det är fullmåne och till och med en superfullmåne. Det betyder att månen är så nära jorden som möjligt. Fullmånen är i Vädurens tecken, vilket innebär att den skickar extra kraftfullt laddade energier.

Fullmånens energier påverkar oss tre dygn innan och tre dygn efter men är kraftfullast under själva datumet för fullmånen, men under hela oktober månad kan i princip vad som helst hända på grund av andra planetkonstellationer, t ex Uranus placering men det ska vi inte gå närmare in på här.

Det kan bli en dramatisk tid för vissa, då de kan bli utsatta för mer utmaningar än andra. Gamla smärtor, såväl fysiska som psykiska kan ge sig tillkänna. Relationer ligger i fokus i oktober. Det är tid för förändring och snabba beslut kan bli nödvändiga att tas. Plötsliga oväntade avslut kan ske och det kan gälla allt från kärleks- o familjerelationer, vänskap, studier, arbetskamrater, byte av arbetsplats etc. Många kommer att flytta till en ny bostad. En ny början väntar alltså för många. Hela oktober andas förändring och nystart. Det är en månad som bjuder på utveckling och förmåga att anpassa sig.

Det är också tid för att sätta gränser för eget välbefinnande, så att du inte lägger ner all energi på att hjälpa och bistå andra. Viktigt är att se till att det blir balans mellan arbete och vila, stress och avkoppling.

Tid kommer att finnas för nöjen, romanser och kärlek.

Eftersom starka känslor är i omlopp på både gott och ont, så finns risk för aggressiva och våldsamma beteenden. 

Personer födda i Väduren och Vågen eller som har dessa stjärntecken starkt representerade i sina horoskop kan påverkas extra mycket.





Fullmånen har i sekler förknippats med vargens ylande. Ungefär vid den här tiden på året är vargvalparna så stora  att de kan lämna lyan och familjen sprids ut över reviret. Vargarna har platser där de sedan samlas igen, så kallade rendezvous-platser, där valparna väntar när föräldrarna jagar. När vargföräldrarna vill samla familjen ylar de. Ungarna svarar och de finner varandra. Folk som hör detta upplever att vargarna ylar inför månens sken, att det är fullmånen som lockar vargarna att yla.

Text: Hans Ring i tidningen Våra Rovdjur





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mattes alla hundar....

Långpromenad...stor saknad....fullmåne

Iris sysselsätter matte..promenader på ny asfalt