Skönt väder...hundmöten...priser...dialekt

 


Underbart väder idag också, runt 20 grader och halvklart



Jag fick flera hundmöten på båda promenaderna och en del av hundarna hade jag inte sett tidigare. Det finns många hundar i den här stan och de tycks bara bli allt fler. Matte tyckte att jag skötte mig över förväntan bra



Här stod det en stol med sittdyna mitt ute i ingenstans och inte en själ i sikte. Matte gissade att den kom från  äldreboendet som ligger strax intill men den kan ju knappast kommit dit av sig själv....



Annars ägnade jag promenaderna mest åt att undersöka alla intressanta dofter, både högt....


...som lågt



För övrigt har matte ägnat dagen åt att ändra priser på caféets à la carte-meny samt på smörgåsar och smörgåstårta. De är tvungna att göra en prishöjning på flera av rätterna eftersom allting har blivit dyrare och dessa  träder i kraft 1/9.


Matte var inne på Coop för att köpa fryspåsar. Hon åkte åt sidan för att släppa fram en äldre man med kryckor. Det märktes tydligt att han hade stora svårigheter med att gå. Mannen sa till matte att det där ser ju bekvämt ut och pekade på elrullstolen. "Ja, en sådan här borde du ha", sa matte. Då berättade mannen att kommunen hade godkänt att han skulle få en genom Hjälpmedelscentrum men hyresvärden sa nej, det kommunala bostadsföretaget som även matte bor hos. Matte har ju tur som kan köra rakt in och parkera i vardagsrummet men det var alldeles för trångt hos honom, som också bodde i en trea. Han hade bott i samma lägenhet i 55 år och var så himla arg och besviken på hyresvärden för han fick ingen hjälp alls. Man får inte ställa elrullstolen varken i källaren eller i cykelrummet och något annat alternativ fanns inte. 

När de hade pratat en stund frågar mannen "Är du från Stockholm"? "Ja, märkligt att du frågar för det gjorde en annan man så sent som igår i Västerås", svarade hon.  Båda två gillade stockholmsdialekten. Det är matte inte van vid att höra utan bor man ute i landet och matte har bott på många platser så brukar det vara vanligt att folk inte gillar den dialekten.










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mattes alla hundar....

Långpromenad...stor saknad....fullmåne

Iris sysselsätter matte..promenader på ny asfalt