Hård blåst...glas...utskälld...Iris

 


Idag blåste det rejält hårt igen och det är kalla vindar. Inte skönt alls. Här kollar jag in Berner sennenhunden. Det har gått några dagar sedan jag såg den sist....



Matte har en borste med sig elrullstolen, främst för att borsta bort grus som har fastnat vid hissdörren så att den inte går igen. Nu kom den till användning för att borsta bort en massa glasbitar som har legat på gångvägen intill skolan i flera veckor...




Där borta går hundägaren med de fyra cocker spanielhundarna



...och den stora schäfern som matte tycker är så vacker, låg ute i trädgården som vanligt




Undrar när de ska komma igång med det här bygget igen? Det skulle ju vara klart i november -23





Idag blev brevbäraren ordentligt utskälld när han ringde på dörren kan jag lova. Han kom med ett bokpaket till matte. Hon blev inte så glad över mitt beteende precis.





Dessutom fick matte en ny kallelse till St Eriks ögonsjukhus. Matte trodde att det hade blivit något fel, så hon ringde till sjukhuset men nej. Hon ska på två olika  undersökningar på två olika mottagningar, först den 14/3 och sedan den 25/3.






Matte och även jag tror att Iris vill jäklas med matte. 

När matte skaffade St Bernhardsvalpen Yana år 2011, började Iris att kissa i hennes bädd. Då var Iris tre år gammal och hade gått på kattlådan sedan dag 1, tolv veckor gammal. Hon gillade tydligen inte Yana. Sedan har Iris fortsatt med det ofoget under alla år. Matte skaffade en liten biabädd som hon har fått använda som toa, med handduk och plastad frotté i. 

Efter Leos bortgång har hon kissat i biabädden alltmer sällan och de senaste månaderna nästan inte alls. Förutom de gånger matte har tvättat vittvätt. Och så idag också. Matte hade inte mer än hunnit starta tvättmaskinen förrän katten sätter sig att kissa i biabädden. Det var likadant sist matte tvättade vittvätt. Hon vill tydligen hålla matte sysselsatt.


20110714 - 20120220

Fina och charmiga Yana som Iris inte gillade...Hon blev tyvärr inte så gammal på grund av medfött hjärtfel





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mattes alla hundar....

Långpromenad...stor saknad....fullmåne

Iris sysselsätter matte..promenader på ny asfalt